www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Electro-Acustica Imi Recomandati


benny322
 Share

Recommended Posts

Din ce-am mai vazut eu, multi care nu se arunca la chitare de luthier, au taylor pentru treaba asta. De asemenea, de la noi din tara, Jul Baldovin, care canta asa ceva are un takamine. Si Eddie Brinca e un practicant de fingerstyle, dar el nu stiu ce chitara foloseste. Insa daca i-ai cauta pe vreo retea de socializare si le-ai cere o parere, cred ca ei ti-ar putea da ceva sfaturi in privinta asta.

Link to comment
Share on other sites

no offense man...io zic ca  in momentul in care esti hotarat sa dai o asemenea suma pe un instrument, inseamna ca  esti un chitarist cu vechime si experienta care a probat/cantat o gramada de chitari scumpe , si, in cazul asta nu ai mai fi deschis un topic pe rgc, ci ai fi stiut exact ce vrei/ ce suna mai bine. Zic si io...

 

2000 euro pt. o chitara?!...esti Stefan Banica ? :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu îți recomand o chitară de lutier. Sunt câțiva în țară, unul dintre ei e Alexandru Marian.

 

Pe vorbite eu greu de descris sau de recomandat; trebuie ascultat. Uite însă cam cum le aud eu:

- Martin: ascultă Clapton unplugged, cam ăla e sunetul. Serios, echilibrat.

- Taylor: mie nu-mi plac de nicio culoare cum sună de noi, mi se pare mult prea deschise; după vreo 6-7 ani însă se înnobilează mult și sună foarte foarte mișto, poate mai mișto decât Martinul.

 

E, astea două sunt Fenderul și Gibsonul din lumea acusticelor. Eu însă le-aș cam sări, plătești mai mult firma, m-aș uita mai jos: 

 

- Larrivee: preferatul multor cântăreți de fingerstyle, foarte faimoase chitare, scumpe dar mișto, foarte faine mai ales pe dimensiunile mai mici (parlor, OM etc.)

- Guild - mai ales cele mai vechi pot suna extraordinar

- Breedlove - o fabrică destul de mică din Oregon, înființată de unul din tipii care a plecat de la Taylor, mi se par cele mai bune raport calitate preț, extraordinar de îngrijite și sunet foarte echilibrat

- Takamine: în general nu-mi plac, mi se pare că instrumentele lor de serie sună din ce în ce mai fără personalitate, la fel și Yamaha. Nu știu însă cum sună seriile premium, ar trebui încercat.

- Alvarez: fabrică japoneză la origini, reușite mai ales în eșaloanele scumpe. 

Link to comment
Share on other sites

Fingerstyle? Go for Taylor(514ce).E clar ca esti un pusti,care ori vrea sa se dea mare,ori are bani ''câcălău'.

Inca nu-mi pot da seama cum de un incepator isi cumpara o chitara de 3000+ de dolari.Daca peste 1 an o sa-ti treaca? Ce faci? Stiu cu mi-a spus Adi(Vita-de-Vie) ca i-a fost destul de greu sa cumpere gibsonul(song writer deluxe). El fiind un chitarist decent,cu ceva ani in spate.Si totusi,2500€ e mult si pentru el.

Dar ma rog,nu o sa stau in calea viselor tale.

Link to comment
Share on other sites

e foarte bun modelul Songwriter Studio de la Gibson, sigur nu vei da gresi. Multi spun ca e un mix intre Martin si Taylor.

 

iar despre comentariile despre faptul ca esti incepator dar vrei sa dai o gramada de bani asta cred ca nu e o problema. poate fi bine pt ca treci la alta etapa mult mai repede ca altii... iar daca te plictisesti de gibson, astept chitara la vanzare pe forum :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.