www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Instrumente Virtuale Pentru "cor"


Recommended Posts

M-ar interesa dacă știți instrumente virtuale (VST, AU) cu sunet de cor, de bărbați, de femei, mixte...niște "aaaaah"-uri de-alea ca în rock-ul gotic, simfonic ș.a. Preferabil ar fi să fie gratuite și compatibile cu arhitectura x64 (pentru integrare în Logic Pro X), dar orice sugestii sînt binevenite.

 

Știu, Logic are secțiunea lui "Choir", dar caut alternative.

 

Mulțumesc.

 

Ca idee, să-l pot face să sune asemănător cu:

Primele vreo 10 secunde de aici https://www.youtube.com/watch?v=bWTKnuvKbC4 sau de aici

sau cu ce se aude în asta https://www.youtube.com/watch?v=u2NspRgqvwM .

 

Cu cît mai "atmosferic", gen "cînt gregorian", muzică bisericească, cu atît mai bine. Exemplele pot continua, dar sînt convins că ați înțeles ideea.

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

Eu am folosit odata Magnus Choir, e un plugin VSTi, mi se pare ca avea si preseturi cu diverse tipuri de aaah-uri, oooh-uri si toate cele. Ca sa-ti dau un exemplu, l-am folosit in coverul meu la Rammstein - Sonne :). Din scurta experienta pe care am avut-o cu el, suna chiar interesant, numai ca va trebui sa-l cumperi daca chiar vrei sa faci treaba ca lumea cu el. Eu am avut versiunea demo si mi-am prins urechile cu ea, pentru ca la fiecare 5-6 secunde scotea un sunet enervant... a trebuit sa recurg la tot felul de trucuri ca sa pot sa maschez asta :D.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Mulțumesc. M-am gîndit în primul rînd la tine cînd am postat, pentru că știu că ai avut și tu căutări pentru așa ceva și eram curios cu ce soluție te-ai ales. Abia acum am reușit să ascult cover-ul Sonne și...sonnă bine! :) Am luat acum demo-ul Magnus Choir. Văd că e $40 full, ceea ce e cam mult pentru ce vreau eu, dar am să-l încerc oricum.

 

Dacă mai aveți alternative, vă rog.

 

EDIT: M-am grăbit. Se pare că AU pentru Mac nu e decît cu bani, nu au variantă demo...? Dacă găsiți un buton pentru demo, arătați-mi-l și mie vă rog http://syntheway.com/Syntheway_Magnus_Choir_Sampler_Audio_Unit_and_VST_Format_For_Mac.htm#Price:%20USD%2039,90%20via%20PayPal

 

VSTi vine sub forma unui .dll, care mi-e complet inutil, din păcate.

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

EIC Choir de la Ableton

 

Din ce am citit acum, în grabă, merg optim cu Ableton Live, după cum era de așteptat. Sampler-ul EXS din Logic nu prea le înghite și ar trebui să folosesc alte programe care să le facă să "comunice". Am să mă mai documentez.

 

În orice caz, mulțumesc de sugestie. Continuați, vă rog! :)

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

Cauta "BUZZ machine" ,... ,..sau alt player de SF2 STANDALONE sau VST .de ex. "sfz+"

Soundfont SF2 poate gasesti si free vocii sau coruri ...

"Sonar " de ex are librarie SF2 ptr LiveSynth ce este inclus de proba .

SF2 sunt colectii de sunete "dinamice" sau macar naturale inregistrate de profesionisti in studiouri profi...mono sau stereo.

Link to comment
Share on other sites

Cauta "BUZZ machine" ,... ,..sau alt player de SF2 STANDALONE sau VST .de ex. "sfz+"

Soundfont SF2 poate gasesti si free vocii sau coruri ...

"Sonar " de ex are librarie SF2 ptr LiveSynth ce este inclus de proba .

SF2 sunt colectii de sunete "dinamice" sau macar naturale inregistrate de profesionisti in studiouri profi...mono sau stereo.

 

 

Mulțumesc, nu știam despre acest format "SoundFonts". Am descărcat acum un "generator" (Soundforza) - sampler, cred că e mai corect - care importă și se împacă bine cu Logic, văd.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeskola XS1 este un "player" SF2 cu 16 canale , VST plugin ce il introduci in VST instrument in DAW ( in Cubase la "Devices" alegi "VST Instruments faciu click pe fereastra mica si "aduci " instrumentul dorit din lista de VST plugins .

 

**.dll al pluginului trebuie sa fie pus in folderul VST a lui Cubase cu ca sa-l gaseasca ..se poate incarca si gasi si cu setarile in "Devices" ale lui CUBASE in /cu "Plugin information"

La fel cu mici diferente in denumiri si forma ferestrelor si in alte DAW-uri , Midi Sequencer-e cam la fel se face ...

 

Add sau refresh plugin list ..si d'astea .

.

http://soundfonts.homemusician.net/

 

 

cauti aici vezi ca unele coruri/voce sunt SF2 dar trase de pe sintetizatoare , sunt si coruri si instrumente cu sunete reale/inregistrate live in studiouri , trebuie rabdare sa cauti si sa le incerci .

 

SFPACK si SF ARK sunt doua programe de impacjhetat si despachetat din "arhiva" ( sunt comprimate sunetele ..)

 

Daca ai cele doua programe .(.nu mai tin minte dar parca nu trebuiau instalate ), cand descarci un sound comprimat cand dai click pe fisierul downloadat ..automat se activeaza programul SfArk in care dai "Yes" pe fereastra ce se deschide si va extrage soundul langa arhiva din care provine .

Sa descarci intr-un folder caci daca esti in folderul "Download" cand decomprimi din cauza "denumirii " fisierului le va pune PC-ul in ordinea alfabetica.numerica al algoritmului la carer este setat Widows-ul .si le gasesti mai greu ..asa intr-un folder " SF2 downloads" le vei gasi usor ..

 

Cred ca banca de sunete "SF@" este bine sa o pui pe acelas HDD si in aceiasi partitie unde este System-ul /program File ca sa le gaseasca repede ..mai ales daca functioneaza DFD ( Direkt From Disk ) in "sfz+" ai optiunea de "DFD".

 

sfz+ este un player SF2 doar pe un singur canal stereo ,Jeskola XS1 cum am scris merge pe mai multe canale cu cate un isntrument separat .plus are un DSP mai complex ptr modificari si setari ale tonului SF2 utilizat ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.