Inceputul mesajului meu probabil te va dezamagi profund

Nu am incercat nici una dintre chitarile enumerate de tine. Deci nu te pot ajuta in mod direct si probabil nimeni nu le-a incercat pe toate (pe acest forum), sa-ti dea un raspuns obiectiv.
Eu te voi ajuta insa cu citeva sfaturi generale care te vor ajuta sa-ti iei o chitara electrica. Cel mai indicat ar fi sa intri intr-un magazin cu zeci sau sute de tipuri de chitari, sa spui vanzatorului de ce suma dispui si sa iei la mana toate chitarile de acea valoare, sa le incerci cu diferite amplifuri si sa vezi care-ti place. Asta inca nu e posibil in Romania asa ca trebuie sa faci in felul urmator:
1. Alege o familie mare de chitari intii in functie de ce chitari folosesc chitaristii tai preferati. Unii dintre noi iubim Gibson Les Paul pentru ca l-am vazut pe Garry Moore cu ea, altora ne place Stratocaster pentru ca l-am vazut pe Hendrix, altii vor Ibanez pentru ca sunt fani Satriani. Eu mi-am luat prima chitara, un Telecaster pentru ca eram fan Jimmy Page. Nu am inteles prea bine ce muzica agreezi, pari sa ai o paleta larga de muzica pe care o apreciezi, asa ca iti recomand un Stratocaster, este cea mai versatila chitara cu care se pot canta multe stiluri, in functie de dozele si setarile pe care le folosesti.
2. Odata aleasa familia mare de chitari, trebuie sa alegi producatorul. Nu vei avea bani sa cumperi originalul deci va trebui sa te orientezi catre o copie dupa modelul respectiv. Trebuie sa faci o lista de chitari candidate si pentru fiecare trebuie sa te documentezi serios pe
harmony central user reviews. Reviewurile de acolo te vor ajuta sa-ti micsorezi lista la citeva chitari atractive pentru tine.
3. Pentru Romania e importanta si disponibilitatea chitarilor respective aici pentru ca daca o chitara nu e disponibila decit in japonia si in US atunci la pretul ei, se va adauga si peste 100$ in plus (transport si vama). Asa ca e recomandabil sa alegi ceva din ofertele disponibile in Romania, unele chiar pe acest forum.
4. Partea finala, dupa ce ai trecut pasii de mai sus, este sa testezi personal chitara. Stiu ca nu ai experienta dar daca ai o lista de criterii obiective poti sa alegi o chitara buna. Instrumentul trebuie sa aiba 4 calitati si anume: rezonantza, sustain, ton, dezacordaj minim.
Intii trebuie testata chitara FARA amplificator. E important cum suna ea ca instrument rece, desi e o chitara electrica.
TON: o chitara buna are frecventele concentrate pentru a percuta mai bine intr-o trupa. Chitarile proaste se aud foarte rau pe o inregistrare sau in concert pentru ca frecventele lor se amesteca in cele de bas, de cinele si de clape. Chitarile bune vor taia ca in unt si se vor impune. Pentru a testa aceasta, da drumul la o inregistrare si improvizeaza peste ea cu chitara la rece (fara amplificator). Daca ea se aude clar, inseamna ca tonul ei este unul bun.
SUSTAIN: atunci cind executi un sunet pe chitara, acesta trebuie sa tina aprox 6-8 secunde. Daca el cade brusc, atunci e cam aiurea...
REZONANTZA: criteriul asta e cam subiectiv, dar trebuie sa vezi daca chitara este bogata in armonice si sunetele nu sunt sterpe, reci si fara culoare.
DEZACORDAJ MINIM: acordezi chitara cu un tuner si apoi canti pe ea cam 15 minute, daca apoi mai e inca acordata, atunci e ok.
Daca instrumentul este bun acustic, atunci el merita cumparat indiferent de situatia lui la partea electrica. Aceasta poate fi remediata ulterior. Ca sa testezi si partea electrica iti trebuie un amplificator. Verifici daca merg toate dozele, toate controalele (fara zgomote la folosirea potentiometrelor sau a switchului). Vezi daca are vre-un zgomot de fond constant si suparator.
Orice problema electrica e apoi remediabila, potentiometrele sunt foarte ieftine, zgomotul de fond poate fi remediat prin "ecranarea" chitarii... Important e ca daca-ti place un instrument, nu trebuie sa-l refuzi pentru aceste mici probleme electrice, in schimb, la partea acustica, problemele sunt de cele mai multe ori iremediabile.
Cam astea sunt sfaturile pe care pot sa ti le dau, iti urez succes in alegerea chitarii!