IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
Manifest
SLOW MIGRATION ...
post Jul 2 2009, 11:11 AM
Post #1

Veteran

Group: Active Members
Rating: 3

Va acuz! (de ce m-am săturat de România)

Am folosit în titlu două sintagme: una este titlul celui mai cunoscut manifest al tuturor timpurilor semnat de Emile Zola, iar cel de-al doilea e mult mai recent, și a creat panică pe vremea lui Iliescu, când un grup de intelectuali ardeleni, în frunte cu Sabin Gherman, declarau tare și răspicat că s-au săturat de patria mumă! Am să dezvolt putin, chiar dacă nu mă pot compara nici cu Zola și nici nu-mi iau câmpii să mă retrag la Monaco, unde să-mi trăiesc liniștit viața, îngurgitând o rentă viagera de urmaș de la vreun soț miliardar!

Mă enervează în tara asta mizeria, mucurile de țigări aruncate pe geam la stop, rahații și lătrăturile câinilor proprietate personala sau vagabonzi, blocurile cu apartamente mici și înghesuite, cu mașini mai scumpe decât apartamentul parcate în fața lor. Mă copleșește mirosul de ghenă din verile fierbinți, casele care se învârt după soare, dar care au niște desfundături de străzi în față și ostentația cu care potentații își plimbă mașinile de sute de mii de euro pe străzile fără noimă, dar cu borduri, ale patriei.

Mă exasperează ca nu avem autostrăzi, drumuri, căi ferate, infrastructură în general, dar suntem plini de lucrări și pasaje inutile, cu care băieții deștepți găuresc bugetul. Îmi plesnesc venele în cap când realizez că ne-au mințit ani și ani, cu realizări mărețe, prunețe și mălăiețe, iar în realitate nimic din indolența noastră milenară nu s-a schimbat. Ba mai mult, ne mint în continuare cu zâmbetul pe buze: nu e așa, domnu’ Berceanu, că faceți 832 de kilometri de autostradă până în 2012? Hai sictir, că ne insulți inteligența!

Mă scoate din minți că și-au făcut un renume din șpaga încasată, că suntem o țară cu corupție fără corupți, dar cu spectacol de circ la DNA, cu o justiție fără scrupule, dar cu un simț tactil al dracu’ de dezvoltat. Simt că am un Nagasaki în cap când văd un ghiolban înjurând o femeie, pentru simplu motiv că e la volan, sau când băieții de băieți sparg în cluburi cu târâturi siliconate milioanele furate de tații lor cu ajutorul sistemului ticăloșit! La munca, mă luzărilor, nu la tras pe nas praf cumparat, fireste, din milioanele făcute pe mustața lu’ ăl bătrân, ori din pădurile exportate de guzganul rozaliu senior!

Îmi vine să urlu când plătesc impozitele ca boul, pentru a primi în schimb spitale infecte, unde în 2009 încă se face hepatită de la transfuzii sangvine și în care-ți plătești și simpla aspirină. Tot pentru impozite plătite suntem răsplătiți cu un învățămant în care ministrul garantat de un analfabet notoriu interzice sportul, mișcarea și teoria evoluție pe motiv că sunt inutile.

Mă uit cu greață la emisiunile politice, cu realizatori ciutaci, libidinoși și scelerați, care pupă în cur patronii tv și interesele lor fără pic de demnitate și moralitate. Mi se face rău când văd președinți plângând la comandă sau șefi de partide “suferind” lângă pensionari, din vârful piramidelor de bani pe care uită să-i pună în declarațiile de avere! Mă sufoc de indignare când un cioban cu 2 clase și fără nici cea mai elementară noțiune de bun simt rotește miliardele și grohăie grobian în fiecare seară la televizor ce “salvator al saivanului” și ce “buricul pământului” e el! Marș mă la pârnaie de unde ai ieșit, oligofren ce esti, și pe celălat tribun trimite-l la balamuc, unde-i e locul!

Mă revolt când văd pipițe întreținute, pline de ifose, sugând banii miliardarilor de carton sau pițipoance pe post de “noua clasa politică”. Îmi fierbe sangele în vene când impostura atinge cote maxime. Vreți un exemplu? Veniți în București să vedeți cum a reușit chirurgu’ (care are mai nou gânduri să devină președinte) să pună tot orașul pe butuci, cu concursul celorlalți primari, la fel de “pricepuți” ca el!

Mă satur de România imediat ce deschid televizorul și văd defilând în curul gol ciumace și naomi, sau cum caută lobotomizatul de ogica rămășițele Elodiei. De rostogolorile urduroase ale nichitei pe asfalt, în cautarea unei sinucideri nesigure nu mai spun nimic, că și așa face domnu’ Dan banu’ grup de pe urma nefericiților care încă-l cred “amărâtul” de serviciu și patronul “televiziunii poporului”. Șeful televiziunii popoului, mă nagâț de Caracal, asta ești!

Îmi provoacă repulsie să văd la știri cum Esca îi prezintă pe guța și adrian piticul minunat încasând bani fără număr pentru tanguirile jalnice. Bani pe care-i strâng cu sacii, și pe care nu plătesc nici lețcaie de impozit. Că “impozitele e pentru fraieri”, nu pentru “minoritatea discriminată”, supusa stereotipurilor, și pe care am exportat-o cu succes în toată Europa, de ne spun ăia Gipsyland, nu România!

Toate acestea mă distrug incet, și VĂ ACUZ PE VOI, cei care sunteți la fel de oripilati ca și mine de ceea ce se întâmplă, cei care gândiți că maine copilul vostru trebuie să se mute în altă țară pentru o viață normală, VĂ ACUZ că intoarceți capul și suportați cu stoicism toate porcăriile astea care vă omoară câte un pic în fiecare zi. VĂ ACUZ că vă complaceți în mlaștina asta, din care știm sigur că nu avem scăpare! Pentru că vedeți voi, nimic nu e mai plăcut pentru scârbele descrise mai sus decât nepăsarea și indiferența celor cu bun simț!

Ce ziceți? Inventam partidul bunului simț? Din păcate, mă uit la mine, mă uit la voi și tare mi-e teamă că nimeni nu o să plătească vreo cotizatie in partidul asta. Trist, dar adevărat. În România asta, eu nu mă mai regăsesc demult, traiesc doar cu speranța, utopică evident, că vom reusi să facem o țară paralelă în care lăturile și ororile care ne distrug să dispară!

Noapte buna, România, oriunde te-ai afla!

http://www.serbanhuidu.ro/2009/va-acuz-de-...rat-de-romania/

closedeyes.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
apocalipsa
post Jul 2 2009, 11:16 AM
Post #2

Inspectorul Apocalipsei, very VIP

Rating: 2
From: Bucuresti

Nume: dan
Trupa: Cenușă Albă

am crezut ca e opera ta. in schimb tu esti omu cu citatele smile.gif)))

--------------------

Sananda Rick James

vand twin reverb 65 - 46 mil
vand fender stratocaster mexic 15.5 mil
bicla Kelly's Viper 26'' - 6 mil
vand caracter - vand bice - vand 2 cai, 6 cai

+Quote Post
onrewind
post Jul 2 2009, 11:24 AM
Post #3

Nou Venit

From: bucuresti

Nume: cristi

si italia e la fel... si franta... sad.gif si probabil multe altele. ma rog.. ei au autostrazi, dar sunt pe bani. multi :-?? dar au smecheri si tv si droguri si copii de bani gata si ferrari si multe multe chestii. si negri. multi au negri. si se plang de ei cum ne plangem noi de tigani. :-??

omul modern se balaceste in tot acest amalgam de ipocrizie si kitsch.

who cares??? eu cant la chitara...

--------------------

+Quote Post
Stimpson J. Cat
post Jul 2 2009, 11:26 AM
Post #4

Membru

Suntem piata de desfacere. Si ca in orice piata de desfacere, se investeste in tarabe. Relax.

--------------------
Keeping the dream alive...

+Quote Post
JeeFo
post Jul 2 2009, 11:29 AM
Post #5

Membru

From: Focsani

Trupa: The Last Name

e si vina noastra pentru ca romania e asa..noi spunem mereu..dar nu prea facem nimic sa schimbam asta...astia sunt romanii..la buletinul de vot "exista doar" PNL si PSD...astia au mai fost..au experienta..hai tot pe ei sa-i spunem...experienta in ce..in a ne fura...noua romanilor ne e teama sa incercam si altceva, asa ca ii punem tot pe aia care stim deja ca ne fura.. pai ce...care spune ca mareste pensiile mai mult..are deja voturile de la toti pensionarii adaugate...si pensionarii..prosti..ca altfel nu pot spune...desi au cateva alegeri...tot se pacalesc....si cand te gandesti ca majoritatea abia au cu 1-2 milioane mai mult...asa ca..sa votam hotii in continuare...aia de-si iau case, masini din banii pe care ii dam noi cetatenii de rand...

--------------------

+Quote Post
mihaitarta
post Jul 2 2009, 11:38 AM
Post #6

EL34

Rating: 4
From: ORADEA

Nume: Mihai Tarta
Trupa: ȘEPTARII DE TREFLA

QUOTE (JeeFo @ Jul 2 2009, 01:29 PM) *
e si vina noastra pentru ca romania e asa..noi spunem mereu..dar nu prea facem nimic sa schimbam asta...astia sunt romanii..la buletinul de vot "exista doar" PNL si PSD...astia au mai fost..au experienta..hai tot pe ei sa-i spunem...experienta in ce..in a ne fura...noua romanilor ne e teama sa incercam si altceva, asa ca ii punem tot pe aia care stim deja ca ne fura.. pai ce...care spune ca mareste pensiile mai mult..are deja voturile de la toti pensionarii adaugate...si pensionarii..prosti..ca altfel nu pot spune...desi au cateva alegeri...tot se pacalesc....si cand te gandesti ca majoritatea abia au cu 1-2 milioane mai mult...asa ca..sa votam hotii in continuare...aia de-si iau case, masini din banii pe care ii dam noi cetatenii de rand...

Problema ii ca toti is "astia" ... ceilalti nu exista. Impartelile astea is de forma...numele partidului se schimba, hotii care-l compun raman cam aceiasi. De-aia nu ma mai duc sa votez ever.

Ps @onrewind Si eu cant la chitara si ma doare-n cot smile.gif

This post has been edited by mihaitarta: Jul 2 2009, 11:41 AM

+Quote Post
Cursedone
post Jul 2 2009, 11:46 AM
Post #7

Low-Cost Guitarist

Nume: valentin

eu as cotiza la partidul bunului simt... de ce nu se poate face si in Romania un "Partid al Piratilor", ceva modern, cu niste oameni care aduc solutii, ne-prafuit si fara nume pretentioase si sa nu fie fondat de miliardari corupti/nebuni/cimpanzei cum ar fi "Romania Mare" sau "Noua Generatie" ...

in schimb ia uite ce vad in piata universitatii "o vrei pe Monica? semneaza pentru Nati Meir!" http://dorindamaskin.wordpress.com/2009/06...ntru-nati-meir/ neasteptat, trist, hilar, si jalnic in acelasi timp, ca mult prea multe chestii legate de clasa politica din Romania la ora actuala.

--------------------
Forta sa fie cu tine.

+Quote Post
onrewind
post Jul 2 2009, 01:20 PM
Post #8

Nou Venit

moa... o campanie de bun simt. incepem aceasta seara psihotica cu o formatie care se numeste psihotic.. no shit
de fapt.. cand a zis de seara psihotica, ma intrebam deja daca a dat de dex prin casa... mi se parea un cuvant oarecum nespecific vocabularului unui model

--------------------

+Quote Post
szekely
post Jul 2 2009, 01:48 PM
Post #9

Veteran

From: bellvis/lleida/origine_oradea

Nume: alex
Trupa: -

De ce nu faceti revolutie ??? va duceti in parlament cu bate arme ce aveti .... si rupeti tot bateti tot... si daca aia va impusca ,pe langa ca deveniti martiri , vor fi fi condamnati pentru genocid... asta as face io daca as avea wsi companie...

+Quote Post
onrewind
post Jul 2 2009, 02:18 PM
Post #10

Nou Venit

si io.. da... de dimineata ca acum e deja tarziu :-j

--------------------

+Quote Post
szekely
post Jul 2 2009, 02:28 PM
Post #11

Veteran

nue gluma... na va dati seama de cati oameni de varsta a 2a is satuli deja sa traiasca asa... vati duce prin toate orasele la strans oameni ati pune afise , ati tine discursuri , si cand ati fi cateva mii sau si mai mult va idreptati catre bucuresti si acolo protestati in fata parlamentului intrati ... il rupeti pe basescu pe nastase tariceanu etc...

+Quote Post
apocalipsa
post Jul 2 2009, 02:48 PM
Post #12

Inspectorul Apocalipsei, very VIP

Nume: dan
Trupa: Cenușă Albă

in special pe ala cu petrolu si masinile

--------------------

Sananda Rick James

vand twin reverb 65 - 46 mil
vand fender stratocaster mexic 15.5 mil
bicla Kelly's Viper 26'' - 6 mil
vand caracter - vand bice - vand 2 cai, 6 cai

+Quote Post
bolly
post Jul 2 2009, 02:55 PM
Post #13

Jam section freak/Dintar de ocazie

Rating: 4
From: craiova

Trupa: a.d.n

extraordinar!
ma umfla rasu-plansu death.gif
o fi scris el cu manuta lui sau l-a ajutat un pic si tata-socru? rolleyes.gif
.. hubba-bubba..te plictisesti rau ba baiatule laugh.gif

--------------------
"That's Dr. Abbott, DDS. Tim Whatley was one of my students, and if this wasn't my son's wedding day I'd knock your teeth out, you anti-dentite bastard."
quote felixanu':bre... mai trebuiau inca 2 baieti cu chitarile si nu mai era jam.. era carton cu oua.. asa de multe coaie are piesa!
Aldea, paianjen veninos extrem de otravitor a carui pânza plina de balele manipularii etc etc :-)
QUOTE (Musaro Adriano @ Mar 5 2010, 08:46 PM) *
@soiut:frate daca bolly este Art, si, Art este Bolly, eu cine sunt???

+Quote Post
szekely
post Jul 2 2009, 02:56 PM
Post #14

Veteran

Si armata nu cred ca sar implica.... fortele de ordine daca ati fi multi ati putea trece de ele ... ati face ca si in honduras...(aproape) , trimiteti toti politicienii in exil pe o insula deserta , le confiscati toate bunurile , schimbati guvernul si parlamentul cu oameni compatibili , omorati toate legile stupide ce or facut ca sa isi consolideze puterea si averea , repartizati bugetele cum trebuie ( nu 10% la biserica) si faceti tot ce alti nu or facut , mariti nivelul de trai , etc...
pe bune de ce nu ati face asta ?

+Quote Post
onrewind
post Jul 2 2009, 03:18 PM
Post #15

Nou Venit

pentru ca altruismul dureaza pana cand ajungi in pozitia in care poti fi egoist.

in realitate, nu ne prea pasa de pensionari. doar cand empatizam si ne gandim ca o sa fim si noi pensionari, ne gandim ca e pensia mica si suportul social practic inexistent.

in loc sa ne gandim la fapte marete gen restaurarea ordinii sociale... mai bine ne-am concentra pe lucruri mult mai mici, cum ar fi sa ajutam pe ala de langa noi ca.. ii e frica sa treaca strada. de ce n-o facem?

i-au cazut intro zi unui batranel niste foi la iesirea din pasaj de la universitate, in fata tnb.. unde e mereu plin de lume. si ghiciti ce.. nimeni nu l-a ajutat. ba.. multi calcau pe hartiile lui. nici eu nu l-am ajutat, si nu stiu de ce.

--------------------

+Quote Post
SLOW MIGRATION ...
post Jul 3 2009, 02:54 PM
Post #16

Veteran

Yo, prima lege a firii e sa stai tot mai aproape de familie
Acum 26 ani prin aprilie am descoperit viatza
Si mi-am propus sa mor odata cu speranta
De-a limita macar in parte ignoranta
Si n-am arme nici intentia sa le obtin
Arsenalul contine doar rime
Si asta doar ca nu ma pot abtine sa le fac
Defapt incerc sa fiu sincer cu mine
O duc greu dar n-ai sa vezi sa cer din ce nu tine
Paranoic dupa ... din multime
Cercuri in care o ard sunt extrem de putine
Ca desi-ti promit multi nimeni nu te va sustine
Si ca sa castigi ce vrei tre sa-nveti sa lupti bine
Dar nu cu restu cu tine mai degraba
vezi tu nu intodeauna e de ajuns doar gestu
Deci dak nu stai de treaba
Ori nu vrei destul ori iti palce sa stai pe laba
Sau sa speri cumva c-o sa le ai pe tava

R: Cand ti se pare ca viatza te infrange
Cand ti se pare ca latul ti se strange
Rezista la tentatii ca Iisus pe cruce
Ca la final sa nu fi tu cel care plange

Nici eu nu vroiam sa ma schimb si culmea
Nu numai ca m-am schimbat, m-am tripat sa schimb si lumea
Am vazut, facut prea multe sa nu ma schimb
Desi vazand cum e realitatea din filme de spilberg iti zik
Prietene revino-ti in fire, e o linie extrem de subtire
Intre indiferenta si nesimtire
Viatza e o fuga dupa fericire
Si dak imprastii ura in nestire nu te astepta sa primesti iubire

Cedry2k revino-ti in fire
Viatza-i ca o stire
Se intampla si nu stii dak se intampla pentru tine
Spui ca vrei sa schimbi lumea
Intreaba-te daca se merita
Eu strig in continuare vietii: sperie-ma!
E mult mai greu acum am vazut multe, am trait multe
Am realizat ca viatza e un razboi intre oameni si brute
Ma numar printre cei care cred ca e ca in homer
Nu exista intelegere intre oameni si lei

Cand ti se pare ca viatza te infrange

Ya, ya, ya, cand ramai fara alternative
E timpul sa treci la solutii alternative
Cand traiesti intre tinte
Doar spiritul te mai tine sa-ti gasesti cuvinte
Pumnale si flinte pentru lingai ce ling gauri pentru lingouri
In timp ce altii-si ling ranile prin studiouri, unde-i echilibrul?
Cine va sta in picioare dupa ce-i va trece timpul
Vad zilnic cum se cade de la oameni care nu au cum se cade
Caci viatza nu se imparte in ani se imparte in decade
Iar cel ce decade nu mai stie sa se ridice
Ar trebui sa se practice mai mult nu doar sa se predice
Toti vor sa se infrupte dar n-au curajul sa te infrunte
Au vina pe frunte stigmate, dupa compromisuri multe
Greseala din trecut parca ii ajunge
Parca nu le mai ajunge, echilibrul e stricat
Sa curga sange pentru ca nu mai vreau sa vad nici un frate ce plange
Am spus mai mai mult decat vroiam si nici asa n-ajunge

Cand ti se pare ca viatza te infrange
Urmeaza-ti calea oriunde te duce

Istoria nu se scrie numai cu sange sau numai cu spada si ... ar fi prea simplu
iar istoria ne invata ca vinovatia mai mare e a aceluia care n-a impiedicat-o decat a celui ce-a facut-o
fiecare ramane prizonierul trupuluï

-

Cedry2k feat Feat. Bitza - "In lupta cu conditia" respect.gif

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 3rd September 2010 - 12:10 AM
© RGC Online 2004-2009